Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men så kom du...

På doppingarnas vis
lärde jag mig simma
i ensamhetens älv
om nätterna
räknade jag
vishetens stjärnor
alldeles för mig själv

Men så kom du
med moln i dina ögon
sa:
Det som händer det händer
och i hela världen
finns ingen som du

På svalors vis
lärde jag mig flyga
och det jag såg
var alltings litenhet
om nätterna
sov jag
i en bädd av hö
för min bräcklighet

Men så kom du
med en ros i ditt leende
sa:
Gör vad du vill
men glöm aldrig
dina sånger

På änglars vis
lärde jag mig älska
det vackra och det svåra
om nätterna
skrev jag
om sorgerna våra

Men så kom du
med en sång i ditt hjärta
sa:
Älska om du kan
men glöm aldrig din smärta...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 750 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-07-27 12:42



Bookmark and Share


  Kim VIP
Låter mycket som en SAGA!! Känner att jag levt i verkligheten på senare tid, men det är väl sånt man tvingas till mellan varven kanske...
2018-06-05

  Yrre VIP
Så sann, glöm aldrig, var varsamt ödmjuk, bra text denna ja, rentav vidunderlig!
2014-08-31

  aol
Vist berörande och klokt skaldat,
2014-07-27

  WyS VIP
Men så kom du och vände det svåra ....
lät mig se!
2014-07-27

  Linda CH VIP
Mycket vackert!
2014-07-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver som en mästare! Sårbart, berörande vackert!
2014-07-27

    ej medlem längre
Underbar text. Så vackert...
2014-07-27

  KattenKin VIP
Så otroligt vackert!
2014-07-27

    ej medlem längre
Mästerverk!
2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman