Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla tutti alle

 

 

i ledet alltid någonstans
en före någon annan efter
inte hela fickan full  med gull
eller halva som min syster om
jag hade någon    

                                     hon vill inte

en människa att ställa in i raden
höra sagoberättaren han spänner                   över fälten
vi läser Flickan med Svavelstickorna det luktar  svavel
och Berättelsen om en Mor      det är bra att gråta här

 

über à la carte jag prövar tecken
ljudens geografi         jag   väntar
att allting alles ska bli talbart
en bra telefon

                                                är tyst




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 266 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-08 22:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett metapoetiskt stycke som tar sig fram mellan raderna av kontexter för att slutligen ta plats - talbara - uttrycket : En bra telefon är tyst.

Nej, brus i rören gör ingen sommar.

Applåd.





2013-08-09

    ej medlem längre
läser en text ur skrivarens sinne, om ordens och ljudens platser inom och utom. gillar Lenngrenlånet. Andersen och Can ger en spännvidd. Intressant.
2013-08-09

  Anita Westin
Helt rätt. Tolkningen ligger hos läsaren i det här fallet också! Tack för läsningen!
2013-08-09

  Gerd Vading
En bra telefon är tyst - gillas.
Annars en svår text att sätta sig in i, men spännande. Det fragmentariska gör att man börjar fantisera och tolka in berättelser, som förmodligen inte stämmer med poetens.
2013-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin