Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandslott

Vågorna
Vågorna rusar in

Blågrönt vatten
Vitt skum
Smaken av salt

Över stranden, rusande
Springer utan fotsteg

Glider fram
Inte som en orm

Utan glider fram som självklarheten
Som en sanning
En sanning som inte kan hejdas

Här står jag
Sandslottet

Vattnet skär in i mig
Inte med kraft
Utan med sylvass precision

Precision som får stora bitar
Bitar av mig
Att falla

Handlöst ner i det vatten
Vatten som matar

Styr detta rakblad av havet


Det skär
Det gnager
Gnager sig djup in i mig

Varje klump sand som faller
Tillintetgörs av vattnet under sig
Jag löses upp

Tynar bort




Fri vers (Fri form) av Nattpoeten
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-09 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattpoeten