Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting sakralt

Decembermorgon
Staden tung av snö
Flickan tung av sömn
Världen full av dröm

Snart kommer barnen
Fyller luften med sina röster
Ivriga, uppjagade, förväntansfulla
Varje dag - ett äventyr

Staden
Någonting sakralt i december
Barnen öppnar luckorna i sin kalender
Äter smörgås och cornflakes
Borstar yrvaket sina tänder

Staden tyst av snön
Jag kysste nyss flickan i en galen dröm
Vaknar ur min slummer

II

Decembermorgon
Ljuset faller in över min barndomsdröm
Drömmen om flickan, svag och öm
Vi hatar så försiktigt
Gömmer tårarna i snön

Går ut, möter grannen, god och glad
Köper öl, morgonens elixir
Som för att hålla mig i trim

Skäms för min ensamhet
Något alla ser och vet
Går och drömmer
Om en tid i evighet

Inte bra, inte dålig
Bara trött decembermorgon
Solen ger konturer
Tallar, granar avtecknar sig mot skyn

Decembermorgon
Hela jag, en sällsam lögn
Barnet går i magi, så nära dröm
Vi älskar ju så darrande
Och flämtande
Som små ljus i snön...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-14 07:16



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt vacker poesi där orden blir så verkliga att snön faller!
2013-08-19

  Connie
Du med med sköna ord, helt underbart!
2013-08-15

    ej medlem längre
Vinterstämning. Så fint skrivet.
2013-08-14

  KattenKin VIP
Så sanslöst vackert! Vilken bild du målar upp, jag förflyttas ju till december av din text, har nog snö utanför mitt fönster också... helt magiskt. Jag älskar din poesi!
2013-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman