Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sittandes som på undantag

Jag vet, min vän
tappar ibland,
allt mitt mod.
Blir sittande,
som på undantag,
väntar på nåt,
som aldrig kommer.

Som dina grönbruna ögon,
som ditt hennafärgade hår,
virvlar i vinden,
virvlar omkring,
som ännu,
en förlorad dag.

Och du jagar lyckan, jag vet,
jagar runt på stan,
på spaning efter den stora kicken,
den som ska ta död på ledan,
en gång för alla.

Och jag sitter här och sitter,
väntar på just ingenting,
kanske att någon ska ringa på dörr'n,
plingelinga,
ringa in, ringa ut,
ännu en förlorad dag.

Och dom stöddiga djävlarna
och dom förlorade änglarna,
svamlar runt på stan,
försöker hålla lågan vid liv,
fortsätta bränna sitt ljus,
tror på kapitalet,
fast dom egentligen redan gett upp,
för länge sen.

Jag vet, min vän,
är ibland en dåre,
som rasar och far ut,
besinningslöst, utan sans,
och ibland en sårad helig,
sitter i min krypta av mörka tankar,
försöker ännu tända några ljus.
Ett för dig,
och ett för dina barn.
Ser ljusen kasta skuggor,
över ännu,
en förlorad dag..




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 184 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-19 10:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kan vara lätt att tappa modet när man sitter och inte orkar det man vill, när kroppen är trött och inte vill med längre. Men du skriver fina dikter då.
2013-08-19

    ej medlem längre
Du förmedlar starka känslor på ett sätt som berör.
2013-08-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemodig, argsint och berörande text! Du är bäst!
2013-08-19

  SatansSon VIP
förlorade dagar har jag oxå gott om. jag vntafr på heklig ande jag.
2013-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman