Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rök

 

jag kan inte leka med makterna

 

jag kan inte dansa din pipa, förlåt jag kan inte chansa på sluttakterna
jag kan inte lansera din egen vinjett
och inte leka med makterna

 

jag kan inte blomma på naken stam och inte ympa lök från odören
jag kan inte komma för haken, förlåt
är att ljuden och dofterna stör den

 

jag kan låta dig komma när helst du vill men endast om sinnet är framobak
för här ser ju ut som en lya av klass
och livet är djur filt och tobak

 

jag kan inte leka med viljan igen och aldrig låta mig fångas
men kommer du trots allt i eget mod
blir eldvatten det som förångas

 

för här råder hetta och här råder luft och kannan är fylld till brädden
så allt du tar med dig må offras med flit
för jag väljer inte en rädd en

 

men när nu vårt mod är det tecken vi har på rädslan och storleken däri
så bidrar jag själv också hälften så klart
för så blandas grytorna häri

 

den elden vi har har egen prakt
den värmer oss mellan akterna

men jag kan inte dansa din pipa, förlåt
och inte leka med makterna

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Pot Pourri
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-12 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri