Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oh my darling...

En illgrön illvillig bandit
har trasslat in sig i mitt
olivträds rotsystem...

Skickat upp gröna blad häftigt
stora och maffiga, på vägen upp till
ljuset ätit upp all kraft så mitt olivträds
blad blev gula dog, trädets livskrona
försvann, men jag mig fann...

Klippte av banditväxtens massa ovan jord
stack ner kniven i dess rötter. Natten kom jag blev
bara så trötter. Nästa dag hade växten fått nya fötter
skickat upp flera nya blad, som jag nu hackat sönder...

Och eftersom jag inte kan hoppas på ett under
att min DARLING OLIVTRÄDET inte går under
har jag skaffat två olivplantor till, en mindre
och större...

Och mitt olivträd har jag fått stubba
skrubba bort skräp, från denna inkräktare
men den vet inte än vad den kommer att
drabbas av för en galning, men det vet jag:
En rasande pennfäktare som på sin skrivläktare
har rader av pennor med skruvad stålspets
som folk sagt att hon borde slänga
men nu skall hon dem i gröna massan dänga
så ikväll blir det hets, den värsta som
både getts och setts.





Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-13 19:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En välskriven text!
2013-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt