Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRO

Lyssna och hör mitt ord
alla ni okänsliga på denna jord
Gud finns
låt er bli känsliga medan det hinns

Jag har fått otaliga bevis
på hans existens men vägrat ta notis
Han har använt kraftiga tilltag
för att vinna över mitt motstånds lag

Visat mer än han gör för de flesta
känner mig speciell inför min siesta
Önskar att ni som inte tror
kunde sett allt jag sett och inte misstro

Men även om ni inte tror
ber jag er, om ni har oro
Gå till en kyrka och inandas
så får ni lättare att utandas

Kärlek kan man inte få för mycket av
och det finns mer innanför kyrkans skal
Än du hittar ute på gatans asfalt
där folk medvetet sätter medmänniskor på svält

Så än en gång säger jag
lyd inte vetenskapens lag
Gå till kyrkan och bli ett bättre jag
så orkar du lättare med livets bakslag

Och kanske kanske hittar du Gud
tror inte att du hittar ett bättre bud
Därute i kapitalisternas land
begravs kärleken under ökensand





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-13 22:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Söken Herren, medan han låter sig finnas; åkallen honom, medan han är nära." Jesaja 55:6
2013-08-14

  Magica VIP
Fint att du har ett ställe du känner ro på. Själv känner jag dock obehag i kyrkan, aldrig känt mig välkommen där, men glad för din skull, så misstoka mig inte nu! :) Tror bara att något som är bra för en person kan vara helt fel för en annan. Det är individuellt.
2013-08-14

    ej medlem längre
Mycket fint skrivet om tro.
2013-08-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP