Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Elias far upp till himlen. Ståndsmässigt.


en mycket naiv syn på himmel. och jord.

 

 

jag vill göra klart

med en gång;

 

ett liv räcker då

rakt inte

 

detta är bara en 

provomgång

 

börjar just få

någorlunda

lite kläm

 

alltså:

incheckning himlen

"vad vill du göra?"

"leva ett liv till.

nu genast. jag vill

vara hantverkare och

leva bland djur. och i

livet efter det där vill

jag vara operasångerska."

 

när jag levt mig igenom

några liv till är det dags

att mogna.

på riktigt.

 

då vill jag bli

en ängel typ

en ekologisk

Florence Nightingale

 

renar vattenströmmar.

blomstrar öknar.

räddar fångar.

lagar människor

 

sedan måste jag nog

få leva några 

människoliv till.

det känns rimligast

naturligast

 

jag kanske 

rentav

är 

BÄST

att 

vara 

- just -

människa

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av flygia
Läst 439 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-08-14 18:12



Bookmark and Share


  Ergo Summa
Just så som titeln - gulligt och oskyldigt. Med en stor portion tänkvärdhet.
2013-08-20

  Samuel E. Rajeus VIP
Ja, bra skrivit.
Jag undrar ibland: Vad ska jag göra med alla dessa erfarenheter och misstag som jag har lärt mig av?

Synd att jag inte kan få ett liv till för att leva det liv jag har lärt mig att leva, men jag får inte en chans att göra det.
2013-08-16

  Schizooliza
Fendombenabel fundering:) också tänkt att åtminstonde två liv om man får kräva lite. Ett o lära sig allt jävulskt mycket man vill kunna o sen ett att bara leva och utöva o berika allt o alla med sitt fantastiska kunnande...men strandade också på att kanske räcker gott att göra bästa möjliga genom att vara människa:)
2013-08-16

    ej medlem längre
Suveränt! Eko-florence var fyndigt värre.
2013-08-15

  TrollTörnTrappan VIP
...och i nästa text vill jag läsa nästan samma text - så himla bra är den! :-)
2013-08-14

  Tess74
Mycket bra text som är full av liv och som jag gärna skriver under på..vill också födas om och om igen :)
2013-08-14

  SpamPippiL VIP
Gillar verkligen dessa ord, det fick du till bra.

"en ekologisk

Florence Nightingale"
2013-08-14
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia