Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
korta möten kan ge många tankar; egen bild


intressanta möten

Gick min skogspromenad i dag,
i min sk. övre njutningstakt,
vilket betyder takten på gränsen till
vad jag orkar med och fortfarande
hinner titta litet omkring och
prata med mest myror och fåglar.

Jag träffade en vältränad kvinna
i sportkläder som gick i betydligt
raskare takt än jag; vi hejade
på varandra i förbifarten som
brukligt i skogar här. Sedan efter
mindre än halva spårets längd,
träffades vi igen för att hennes
fart var så hög! Då sade jag högt,
att hon verkar ha en jättebra
kondition. Hon log och berättade
att hon slutat röka; det var för
att hennes man hade fått hjärt-
infarkt. " Jaha ", sade jag, " då har
jag ju säkert pratat med din
man här på spåret - en lång
spanjor, trevlig! " Nej, jag är
inte spanjorska, det var inte min
man, sade hon, och verkade veta
vilken man jag menade. " Är du från
Iran? " , frågade jag. Nej, jag är
assyrisk;syrisk... ortodox, sade hon,
och kände på sitt kors på halsen.

" Aha, så din familj kommer från
Syrien ", sade jag lättad över
det faktum att jag äntligen hängde
litet med. Nej, inte från Syrien - jag
är från Turkiet, sade hon med litet
trött röst, och kände på det
silverfärgade korset.
Jag är armenier; vi bara bodde i
Turkiet, som vi nu bor i Sverige. Det
är vårt folk som kallades förr för armenier;
det är vi, syrisk- ortodoxa, vårt folkslag.
Fast min mans släkt är protestanter, sade
hon ännu; och det lät som religionen var en
viktig ledtråd här, utan att jag begrep det heller.

" Jaha, nu förstår jag ", sade jag lättat, med betoning
på ordet nu. Då sade kvinnan att hon skulle fortsätta
för hon skulle på ett bröllop i dag. Och jag önskade
henne en trevlig kväll och fest, tror jag bestämt..
Jag är osäker på om jag hörde henne tacka för min
önskning; kanske för att det kändes för henne som
en självklarhet att det skulle bli trevligt, eller så
hörde hon inte mina ord. Vi fortsatte åt var sitt håll
efter den korta konversation, som väckte många
olika slags tankar hos mig. Hon kanske tänkte
på det stundande bröllopet, eller kanske på hur
korkade människor man ändå kan träffa på
sina promenader.






Prosa (Kortnovell) av Tarantaran
Läst 334 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-08-17 20:38



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så givande flera gånger om fastän det blev fel ibland.
Tack för ett mycket intressant möte även för oss via dig/kram
2013-08-19

  Federico Romano
Lite av en historia.. Bra komponerat Taran..
2013-08-18

  Dito VIP
vad fint möte,så tankeväckande
2013-08-18

  Lars Hedlin
TAck för en fin liten historia från en stund i ditt liv ;)
2013-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran