Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livs kärlek

Första gång öppna ögon
faller långt snabbt hårt
när ditt ljus faller
tvättar doppar dyker ner
älskar fullständigt när
du ser intellektuell passion
drunknar i dina brunnars djup
i det du ser
motsats till mörkerseende
hittar inte ut
skriver blad efter blad
i ditt namn

gå vidare bli kär byt jobb hitta glädjen
skönt faktiskt att sällskapsspela
gå bort, dricka, snacka och nicka
vem gillar vad minst
bara på skoj såklart
aldrig våga säga något uppenbart
allvarlig när andra skrattar

saknar ändå allt trots

mumlar tom och berusad
förnedrad i det ingen hör
smeker systrar och bröder
attraherar dina motsatser
ledig igen
men du lämnade aldrig
krävde bara det som saknades då
förstår nu
du får vara dig
så kan vi gränslöst
älska
jag




Fri vers (Fri form) av Alva Blästa
Läst 638 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-18 00:07



Bookmark and Share


  Alva Blästa
Ali! Tack för kommentaren. Nyskriven text och därför annorlunda. Vill hålla dikten öppen, då ämnet är så allmänt. Blev inspirerad till att redigera lite till efter din kommentar. Vet inte vad du tycker, men jag gillar den bättre nu! Tack.
2013-08-18

  kollrigheter
Känns lite annorlunda. Men jag kanske läst på tok för lite av det du skrivit för att göra den bedömningen. Det finns däremot ett flyt där som jag kanske någonstans förknippar med dina dikter, och den är härlig att läsa/se. Jag är inte så förtjust i det grandiosa slutet, men det är bara jag.
2013-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Alva Blästa
Alva Blästa