Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inbjudan

Kom förbi om du vill
gå vilse ta omvägar hit
varje rödljus är en chans
att vända blicken uppåt
se så långt du kan se
värld på glid tiden är svår
men ingenting står still
efter sommar höst vinter vår

det är litet lyhört högt i tak
ta för dig fyll på glaset idag
samtala i vardagsrummet
ske det som sker
slappna av stressa ner
alla är lika olika
men fler ser mer och mera
får lättare att interagera
skönare med lugn bero
fler vågar vilja hoppas tro
kärlek säg vad du känner
om du känner för det
verbalisera artikulera
stanna upp en stund
skeda varm kropp
kupa varm kopp
rör om
smaka avsiktligt
öppna säg hejdå
bättre än du kom
du kommer kanske
kalla det perspektiv
en vacker dag

stå inte ut infinn dig nu
ta av dina lager på lager
stanna över om du behöver
planera plantera fyrklöver
fundera för att fungera
kvickrot maskros
rota raskt nu res rosta sen
du får alltid komma hem
får åter det du ger igen
kom in i värmen
vad fin du är
kom över på en
värld på glid men
lyssna
någonting har hänt
nu är du här
lämna dörren på glänt




Bunden vers (Annat versmått) av Alva Blästa
Läst 550 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-09 17:40



Bookmark and Share


  sextonförevigt
Varmt och vackert!
2014-08-21

  Johannes
Jag skulle säga att du har lyckats väldigt bra med din "välkommen hem"-dikt. Ser fram emot att höra dig läsa den :)
2013-10-10

  mare VIP
Mycket bra skrivet
denna text
värmde mitt hjärta
måste spara..
2013-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Alva Blästa
Alva Blästa