Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svenska - ganska kul företeelse


trashank; lagom

 

det finns storheter och det finns småheter
och alla de andra som heter annat finns sällan exakt där
utan mer mitt emellan

 

sällan säger du sällan men lite som mellanheter fast ändå inte lagom
för lagom är ganska exakt och har inte samma frihet mellan

stor och liten

som mellanheten har

 

utanför svenska språkets barriärer som utsliten trashank

nånstans där mitt
emellan stor och litens ytterflank - sitt ner och lyssna nu;

 

det är alltså inte gångbart att vara exakt
fast lagom är just det
och det är inte heller gångbart att snudda kanterna bland redan satta ramar

 

vem är då vi
att agera språkvetargamar

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-20 01:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri