Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Modern politik

Politikernas besparingar
döljs med utförsäljningar
Och Jobbskatteavdrag
ingen ser den svagaste vardag
Alla blundar för dessa nya fällor
i egoismens namn, tystnaden skäller

Bidrag införs för städhjälp
sjuka skriker efter hjälp
Tvingas ut på ett underbetalt jobb
för att få, än mer ont i sin kropp
Nu slipper de på översta pinnen
anställa svart, när de skickar sjuka till himlen

Snart får de friskaste gamla
ta hand om de sjukaste gamla
Vem är vem blir omöjligt att se
om det inte böjer sig ned
För att plocka bort ogräs
från en död gammal gäst

Men regeringen tycker alla kan jobba
även om man är för sjuk, för att jobba
Ska man ändå jobba
för det är så lätt, för alla att jobba
Men de glömmer en sak
en viktig sak

De enda som får betalt för att prata skit
är politikerna när de pratar politik
Det enklast jobb som även en sjuk kan
är upptagna av denna nya omänskliga klan
I egoisternas härberge för skitstövlar
vårt riksdagshus, är det för empatin låsta dörrar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-20 11:58



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja högerregeringen saknar hjärta. Sannerligen.
2013-09-03

    ej medlem längre
Nu har de väl fått det som de vill då, men det räcker väl inte ändå.
2013-08-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP