Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur insekternas värld

 

kropp 5,5 cm lång. antenner 3 cm.
ja det finns en tagg - en farlig där.
vem är du nu utom all kontroll. ska du
sticka in gadden låta ägget fara.
kläckas. monstret som slukar boet.
livsboet. vecklas ut bli något annat.
låta taggen växa. att det s k r i k e r.
som smalhet innan allting börjar          

                                                      slutar.

 

Dolkstekelns levnadssätt:

Efter parningen söker honorna upp skalbaggslarver och förlamar dem med ett stick, varefter de lägger ett ägg i dem. Efter kläckningen börjar dolkstekelns larv att förtära skalbaggslarven. Främst är det larver av bladhorningar som parasiteras.




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 356 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-20 21:36



Bookmark and Share


  Kerstin B
Spännande! Fint med den andra texten efter som kontrast (inspirationstexten?)
2013-08-24

  Anita Westin
Nu har jag tagit bort versalerna i den första delen. Det blir bättre så.
2013-08-21

  Gerd Vading
Ja, mycket bra med det ändrade slutet. Då blev den spännande.
2013-08-21

    ej medlem längre
skrämmande att ätas upp inifrån. användes framgångsrikt i "Alien". flera saker att gilla här: vem är du nu och avslutningsfrasen som är mycket mycket stark. inte helt förtjust i versalerna dock
2013-08-21

  SatansSon
finns nog folk som funkar som dolkstekeln.
2013-08-21

    ej medlem längre
Ju större livsvärlden är och ju mindre en organism i den desto fler möjligheter att hitta något att äta: Parasiternas raison d´être.

Läbbiga djur sedda ur sin livscykel.
2013-08-21

  Anita Westin
Det ska vara börjar slutar. Men jag har ändrat utseendet lite så att det blir tydligare.
2013-08-21

  Gerd Vading
Dolkstekel - vilket monster!
Heter det ...börjar slutar eller ...börjar sluta?
2013-08-21

    Dan Myrbeck
Differnet world!
Om man jämför!
2013-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin