Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ensligheten och önskningarna; till ett vackerväsen


mitt i stan ligger en kotte

nej jag har inte råd att bara svänga upp och droppa in och säga hej med det är väl säkert medräknat i din flytt från stöket så där socialt att

slippa enkla ytliga efterhängsna typer
det är nog skönt kunna välja själv men mitt sitter i huvudet ändå så jag blir inte hjälpt av att isolera mig geografiskt tyvärr

fast vore jag inte där jag är och hade jag inte det jag har så skulle det inte behövas funderas länge på att ta en tur mot skogen för lite hemtam återkomstkänslas skull

kanske hälsar min far i vila att stjärnorna lyser ju även här
även om leendet i ena mungipan tyder på samma längtan

 

tillbaka

 

röja lite sly, kröka nån eker och vifta några mygg så där kanske tälja sig en sista båt av en mothergiven rest från en fallen stam

nej jag stammar inte
bara frammanar själens stam
min famil


jag tror de var båtfolk vid behov 
odlare och genuina hantverkare

de goda kunskaperna att alltid hitta sina förmågor
föra dem vidare i varje fläta och varje knut

berättelsen

som ska gjutas in i stadens betong

 

mitt emellan bussjakters andhämtningar och snabbköpens reastress


i rötterna kottarna och alla slitna trampdynor finns ändå minnen av stäppen kullarna och vattnens dofter

 

alla himlarnas färgfiltar väntande

om så mitt på ett stadstorg i stekande cement

fotfolk och handgripliga skapanden inom varje agendastegad målsökare

en längtan tillbaka

 

kanske presenten i silverpapper med sista lönens gåva
kanske rot sten och ben

men alltid till de vi älskar

 

ja vi vandrade genom dimmorna nöjda
följda av djuren och med djuren

alltid tillsammans
alltid i nakna och öppna viljor

 

kanske betongen är hemligheternas fällor
kanske ska vi bara rycka ur armeringen

 

nu är det som bär gjort av betong för allas bästa
och det som lockar ligger tryggt fångat i en hyresavi men ändå lika osäkert som livet självt

 

det är vi och det är ändå ett vi tillsammans
djuren och vi - önskningarna att anpassa oss

 

leva
på bästa sätt


då var det hjorden stimmen och kojorna
nu är det ordet handlingen och bojorna att bära

 

liv
det är kärleken gåvan glädjen

 

det är vi

 

om än på stäpp
om än på betong

 

en kotte

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 86 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-21 18:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri