Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte är jag

Inte bär jag vatten
till en brunn som aldrig sinar
till en blomma som tar sin kraft
ur bergets skrevor
ur jordens djup

inte ser jag världen för den
som har ögon som månen
och blickar genom tiderna
för att nå nuet
nå allvaret

inte kan jag ta hennes hand
famna hennes doft av natt
skriva henne hudens dikter
för...inte kan jag,
inte är jag mannen...

som vandrar molnens väg
som knackar på drömmens dörr
som väntar ljudet av fötter
på portens andra sida
i mörker och i ljus

för inte bär jag bladen
tilll en skog som alltid susar
till en vän som är en värld
östan om hopp
västan om längtan




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-08-21 21:40



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en skog som alltid susar? stora krav, vem som än ställer dem... fint anslag i texten, hur annars :)
2013-08-25

  Måna N. Berger
Men kanske är du ändå..?
2013-08-22

    ej medlem längre
Smekande linjer av kärlek och förtrolighet, som trots alla dessa avvaktande 'inten' ändå vill rusa framåt och lindra i mjukhet
2013-08-22

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vi behöver inte vara allt

fast

nog katten går du molnens väg ibland, allt

och vännen har du verkligen
2013-08-21

    Dan Myrbeck
Fin!
2013-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP