Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
under en tid har jag skrivit ner ord om ämnet och det blev såhär... väldigt rörigt...


relationer

kärlek

att ge av kärlek är underbart
att ge av skuldkänslor är självutplånande
även om skulden är obefogad
kärleken är inte ett val

DET ÄR

Kärlek är när man vårdar varandras drömmar och mål och behov.

att skapa förståelse
inte förebråelse

Leva i acceptans
I total balans

den stöttande kramen
när armen läggs om axeln
pussen på pannan
som visar att han inte
älskar någon annan

den känslomässiga
utpressningen som
sker i förväxlingen
av medlidandet
och passionen

glädjen när hon
stiger av på stationen

det efterlängtade mötet

kärlek

är att inte ta genvägar till något
genom andra och lämna
ett stort hål
som aldrig läker

att inte bli påhoppad
och satt i försvarsposition

kärlek är
att få vara den man är
trots det
håller någon dig kär

man minns äkta och utan kraven jäkta
inte som en lögn
som sedan i slutändan blir en mardröm
uppvaknandet och insikten
gör så ont
kärlek är kravlöst och
trots sitt felande- ger beröm

kärlek kan göra dig öm
sårbar och rädd
det modigaste är nog att älska sig själv
och våga visa det

otillräckligheten och krav göder otillfredställelsen
och pekpinnarna sticks in i ögonen
och i hjärtat- även på den man älskat

en avunsjuk kärlek är otrygg
men ändå kanske sann
en sak är säker
ATT VI BEHÖVER VARANN

att göra saker tillsammans
ger saker en mening
att få visa upp den och få beröm
ialla tankar om livet
ingår en människa som kan uppfylla en dröm
VI BEHÖVER VARANDRA

en vän

behöver inga mutor eller gentjänster
min vän krossar lögnen
som mitt liv är byggt på

min vän

vägrar ställa upp på självförintelsen

min väninna

jag behöver inte vara som henne
för att vara med henne
hon accepterar mig som jag är
hon är en förebild
och den bild jag behöver för att ha trevligt

***




Övriga genrer av Nina Camina
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-08-21 22:00



Bookmark and Share


  justine fox
kloka ord!
2013-08-22

    ej medlem längre
Dina fina tankeslingor lämnar spår efter sig...tankespår.
2013-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Nina Camina
Nina Camina