Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasaden

Okej, börjar förstå det här med fasaden. Den hindrar oss från att kramas. Den hindrar oss från att vara oss själva. Den hindrar oss från att våga prata med en främling. Den hindrar oss från att vara här och nu. Fasaden behöver mycket underhåll och gör oss självupptagna. Fasaden är vår mask utåt. Masken som behövs för att passa in. Håll masken. Håll fasaden. Håll INTE om varandra! Akta skjortan. Den är nystruken. Akta sminket. Akta min fina dyra väska. Akta duken. Ja akta fasaden!




Prosa av Nina Camina
Läst 528 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2017-01-29 16:58



Bookmark and Share


  McLashlan
Imorgon ska jag smälla i mig en 10 wienerbröd och en 2 liters coca cola för att den ack så snygga fasaden, som andra ständigt speglar sig i till min narcissistiska tillfredställelse, har spelat ut sin rätt. Nu vill jag också vara en sån som alla andra schabloner: småkorpulent, socialt missanpassad och respektlös.

Jag skämtar lite som du säkert förstår men jag gillar din skrivelse om det yttre lagret som är vårt "själv" men inte vårt "jag". "jaget och maskerna", Erving Goffman; en intressant skrivelse och människans olika roller/identiteter. Vem vi väljer att vara beroende på situationen, miljön, umgänget etc..

tack för läsning!

2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Nina Camina
Nina Camina