Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gudinnans text ''Utbränd'' inspirerade mig och fick mig att skriva en kommentar, vilken jag återger som egen text här om än i kompletterad och redigerad form ...


Vårt känsloliv är inte outtömligt ...

... även om det stundom kan kännas så
när vi tror oss om att vi den äkta kärleken 
av någon vi fallit för får ...

... även om den kan kännas oförglömlig ...

Eller ...

... som jag sa
till min yngsta dotter idag
om det här med kärleken 

när den inte blir besvarad
eller
inte känns besvarad 

på det sätt man önskar ... 

- Det är lite som
att driva en stor detaljhandelsbutik 

och sälja allt mot faktura ... 

När första året gått
och man ser
att man en rekordförsäljning uppnått ... 

... men ingen av ens kunder
betalt för de varor de fått ... 


Att en sådan situation
för det mesta
leder till konkurs för verksamheten,
är någonting de allra flesta
har lätt för att förstå ... 


... Men faktum är
att när vi i en relation
ständigt bjuder på oss själva 

utan att få någonting reellt tillbaka ...

... så leder också det 

till slut till att vi antingen
stänger av och går vår väg 

men ofta alldeles för sent ...

... och eller att vi då kan
komma att drabbas av
en känslomässig konkurs ...

... oavsett om vi råkar vara
kvinna eller en man ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-25 19:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rent generellt så handlar det i mycket vad vi människor har förmågan att just i ögonblicket tillvarata.

Utbrändhet tror ja bottnar mycket i ens oförmåga att kunna se sitt egna ansvar: relaterar till egna erfarenheter. Sedan är det ju också så att vissa situationer är man inte skyldig till att må dåligt av. På grund av att man inte har någon del i det ansvar som förändrat en människa till det den blev.

Utbrändhet bottnar mycket i maktlöshet någonstans. För det man kan förändra kan man växa i. Men samtidigt tror jag att man kan växa sig väldigt stark när så om bitarna faller på plats och inte ovissheten förtär.

Men utbrändhet är hemst jobbigt.

Jag vet!

Det är svåra bitar.
2013-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP