Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett land som inte är

Sitter i kvällen
och älskar dig
kan inget annat
vill inget annat

Det är nog den sista sommardan
och jag har varit ute och gått

Tar en öl nu och lyssnar på irländsk musik
lite vemod sådär

Sitter i kvällen och älskar dig
som en illusion
en drömbild

John Holm sjöng på 70-talet
att han grät när sommarn tagit slut
Det gör inte jag
men lite sorgligt är det allt

Sitter i kvällen med en öl
ser att det börjar skymma
och i morgon skulle det visst bli mulet

och en sommar går så fort
det mesta drömmer man bort
blir till sand
mellan ens fingrar

Sitter i augustikvällen
och älskar dig
som man gör med en kär vän
en syster i förskingringen

Tuffa har våra liv varit
men nu har vi kommit hit
såhär pass långt
finns ingen anledning att vända om

även om vägen är lång och hård
även om den inte leder nånstans
mer än till ett land som inte är...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 188 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-27 21:25



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du tecknar fina vemodiga känslor med din penna!
2013-08-28

  KattenKin VIP
Fint skrivet...
2013-08-28

    ej medlem längre
Visst går sommaren fort och man sitter där och funderar...liksom du
2013-08-27

    ej medlem längre
Du skriver med stor känsla och det är lätt att tycka om din fina text!
2013-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman