Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varg

 

 

i gruset vid väg 70. vargens päls.
det gråa strålar så. och obevekligt.
man vill lägga ansiktet där. mjukt.
en sorg över ålkilen. hopperskt ljus.
höstljus.
förstå det den som kan. ska de stå där
stint. lyfta utan svepning. bara stå
och utan skam. med stolthet i fejset.
som vore deras egenmakt bevisad.

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 266 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-08-28 10:01



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Bra. Mycket bra!
2013-08-29

    ej medlem längre
vargen och existensen... beskrivs bra här
2013-08-29

  Deva
din dikt river i själen, samvetet för vargens fria liv som vi är tvungna att bära. En pärla bland dina texter!
2013-08-28

    ej medlem längre
Stark dikt; att de finns som mest lyser när de hatar.
2013-08-28

    ej medlem längre
trotsig ton i den här. åh vad jag gillar "hopperskt ljus" som iofs kanske kunde vara "hoppers ljus" som inte låter så konsonantknöligt? smaksak.
2013-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin