Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte ens Gud

Satt under det tusenåriga trädet
på slätten
såg ingenting och överallt
väderstrecken gick ihop där

Var kung över tomrummen
Prins Siddharta
läste mina böcker
åt mina äpplen
var så uppfylld av världen
bara ett barn kan vara

ingen visste var jag var
inte ens Gud
var en hjälte då
en fin Disneyfigur
i en saga med större djup
evigheten var nära den dan

Lät mig vaggas till sömns
av trädens löv
fick drömma och vara fri
En stund för länge sen...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 202 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-28 10:26



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Kan inte förstå vad bluffen med en upplyst man vid namn Siddharta Gautama, sedermera kallad Buddha skulle vara så här i efterhand, en man som valde ett fattigt liv som munk framför ett sorglöst rikt som han föddes till, för att närma sig vishetens källa som hellre finns att finna i lidande än njutning?... Hans tidigare existens skiljer sig väl knappast nämnvärt från t.ex Jesus...
2013-09-04

  Larz Gustafsson VIP
Siddharta var en bluffmakare och lika lurad som alla andra gudlösa.
2013-08-30

  Nina.H
Rofylld.. ljuvt att läsa!
2013-08-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fin poesi du skriver!
2013-08-28

    ej medlem längre
Åh, så fint att vaggas till sömns av trädens löv och vara fri.....kan man ana något friare?
2013-08-28

  KattenKin VIP
Fint. Så kul att du skrev in dessa nya. :)
2013-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman