Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seriös

Seriös skrivare
ändå en clown, en obetydlig
ändå alltid i skymundan

En gränslös
en borderline
som faller så lätt
tar åt sig
av vad någon sa

drömde om det stora livet
gå i främmande städer
skriva odödliga dikter
sitta och mata duvor i en park
bortom och förbi

älska nån vacker dam
på distans
vila i en takvåning
vaka in natten
med ost, bröd och vin
och en bra bok

drömma i det gröna
svalkas av det blå
brinna för det röda
revolutionen hos var och en

Seriös skrivare
så allvarlig
men med en ofrivillig komisk touch

vara med i en tragikomisk film
en tokrolig bok
men tänka på Jesus
och det han gjorde

Franciskus utan förstånd
som talar med fåglar
lär dom räkna

och så vända hem igen
full av sagor....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 198 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-08-30 09:15



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
håller med nilsson.
2013-08-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Poesi på hög nivå om livet, som inte blev riktigt som man önskade. Du är fantastisk!
2013-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman