Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå gryning

Solen smälter vågorna
när natten går till ro
och stjärnorna slocknar
vid horisontens bro

Stilla möter morgonen
fågelsång från näset
och kärlekspromenaden
i det daggvåta gräset

Gryningen i blå nyans
en skönhet som berör
de vita sommarmolnen
är ingenting som stör

Solen skänker glitter
till sjö och vattendrag
och vinden driver dagg
så oansenligt svag

Gryningen bär möten
vid varje liten sten
en humla och en fjäril
i solglasens sken

Grodorna i kärret
njuter stundens blick
i solens ljus aria
en skön stund de fick

En myra på vägen
två sländor i en berså
små stillsamma möten
när gryningen är blå

Solen speglar livet
med all sin förmåga
välkomnar morgonen
som evighetens låga

Gryningen bär blå nyans
över land och stad
solens ljus strålar
mot trädens gröna blad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 667 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-08-30 22:06



Bookmark and Share


  louisegirl
Underbart vackert!
2014-03-29

  Connie
Vacker i både ord och bild!
2013-09-25

  Rozsi.kovacs

skir o vacker där känslor strömmar på vatten
2013-09-02

    ej medlem längre
Väldigt vacker!:-)
Tack!
2013-09-02

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert...fina rim...
2013-08-31

  Gabrielle Laurèntzen
Ljuvligt målande och fylld av närvaro!
2013-08-31

  Carina Bendix
Jättefint skrivet!
2013-08-31

  Änglaögon
Väldigt vackert blå är din gryningsstund.
2013-08-31

  anits VIP
Så fint målar du dina ord
till en vacker tavla för läsaren
2013-08-31

  Teresia Ridell
Så vackert !
2013-08-31

  Eva Helene VIP
Skön läsning i gryningstimman.
2013-08-31

  Tarantaran
Blue dawn...
misty daybreak.
vacker blå bild,
vackert målat
med ord!
2013-08-31

  Angel of love
Ljuvlig och fin text.
2013-08-31

    ej medlem längre
Så underbar, Blå gryning
2013-08-30

    ej medlem längre
En sådan dikt måste anses vara ett mästerverk
2013-08-30

  Yrre VIP
Ljuvlig!
2013-08-30

    ej medlem längre
Så underbart vackert!
2013-08-30

  Nina.H
Vacker poesi som passar
så fint med bilden!
2013-08-30

  Maj-Lis VIP
Mycke vackert...som en tavla
2013-08-30

  Ninananonia VIP
Vilken underbar sommardikt.. du har vackra tankar...
2013-08-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO