Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

80-tal

Hösten kommer så smått
kvällarna blir mörkare och kyligare
och jag ensam i min värld

På andra sidan gatan
tänds en lampa
och jag tänker på hur det var förr

Radion spelar " Moonlight shadow"
och jag minns ett 80-tal
då jag drack för mycket
pratade för mycket
blev ensam till slut

Och hösten kommer
en fredagkväll i slutet av augusti
har mat hemma
ett par hundra i plånboken
men inget att göra
mer än TV:n

Och min ängel hör inte av sig
Jag minns mitt 80-tal
långa nätter framför stereon
med några vinare av märket "La garonne"
eller nåt annat billigt vitt

tankar på min suveränitet
ungdomens hybris
gå ut på nån pub
och söka det som inte fanns

och hösten är nästan här
man huttrar till lite
Min ängel har ont
och jag kan inte göra nåt åt det
bara tända ett par ljus
ta ett glas vin och stilla gå sönder...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-08-31 12:58



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Sorglig och vemodig tillbakablick! Med längtan i glasets vin.
2013-09-01

  Nina.H
Ett intressant årtionde med
bitterljuva minnen,
Jag skrev en dikt som hette
80-talet, men då skrev jag om
EPA-traktorer o ungdomens
galna dagar..
Mycket fint skrivet!

2013-08-31

    ej medlem längre
Inte mycket att göra åt att den långa hösten väntar framför, fast mörkret är trist.
2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman