Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stål och glas

Jag levde
i en annan värld då
där allt var så tydligt
som stål och glas
och ändå förvridet

Gick på "Via Dolorosa"
fick både hugg och slag
för så ser samhället ut
att man sparkar på den som ligger

men jag lärde mig ödmjukhet
och när man ska slå till
knep att klara natten

Och jag var fri på ett sätt
några korta år
sprang inte i ekorrhjulet
utan tvättade bort mitt namn

gick gatorna fram
levde ur hand till mun
mitt nummer var 13

satt med ett gitarrfodral
och en flaska sorg
drack och sjöng om sviken kärlek

för ibland är det svårt att ta emot
man måste ha rätt känsla då

Levde i en annan värld
där en tia var en skatt
och en tom burk början på en miljon...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-08-31 13:04



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Mycket stark text, berörs!
2013-09-16

  Carola Bouvin
Tack, dina ord berör!
2013-09-06

  KattenKin VIP
Snyggt skrivet, dina målande texter om dessa parallella verkligheter behövs!
2013-09-06

    ej medlem längre
Tack för att du delar med dig!
Tycker att du skriver mycket bra,
förmedlar o framför dina dikter lite som om de är
just sånger
Fint!

2013-09-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket berörande! Vet på nära håll hur det kan vara.
2013-09-01

  Nina.H
Starkt och välskrivet,
rakt och utan krusi-
duller.. Berörande bra!





2013-08-31

    ej medlem längre
Bra skrivet om gamla svåra tider.
2013-08-31

  SatansSon VIP
jag var hemlös tre månader 1996. bodde bl.a i trappuppgångar, men bara korta perioder.
2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman