Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En beskäftig mans öde

En beskäftig man på ett tåg
Talade för högt
Om sin beträfflighet
Och plågade sin omgivning
Med historia efter historia

Efter att ha rackat ned på en ugn flicka
Blev han jagad av en arg omgivning
Varpå han gömde sig i en packlår På nästa station

Det slumpade sig inte bättre
Än att en flyttfirma av misstag
Skickade låren till Hong Kong
Där en exalterad tysk immigrant
Trodde sig ha fått sina favoritmattor levererade

I sin iver att se sina dyrgripar
Satte den tyske immigranten
En lång kniv
Igenom lårens lock
Rakt genom den beskäftige mannens huvudsvål
Varpå den beskäftige mannens hjärnsubstans
Snart färgades röd
Av Hong Kong-solens första strålar

Och den tyske immigranten
Konstaterade med ilska
Att postapparaten
Minsann inte gick att lita på




Fri vers av Tarras
Läst 380 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-04 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tarras
Tarras