Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tristess i förorten

De har släckt sina lampor
och slentrian går till sängs
med dem.
De knullar sin vardag
men drömmarna
föder sånger
längtan
flykt och frihet.

I ett fönster brinner varje kväll ett ljus
en enveten stämma
kraft och vilja att förändra
utan stress och normer
men liv.

De viskar blundande: "Men Gud!"
De säger leende: "Men se!"
De ropar gällt: "Det är fel!"
De skriker hysteriskt: "Vad fan gör du?!!"

Men vetskapen om att
det rätta
omnia vincit
gör bläcket till blod
och rösten tränger igenom muren:

Du lever!

När en sliten hand fäller upp persiennen
och morgonen smeker huden
utplånas de begynnande såren
och kampens glöd brinner
omedvetet.




Fri vers av Amisan
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-09-07 00:48



Bookmark and Share


  petter rost
. . . vilket tidsdokument det här är!

"en enveten stämma
kraft och vilja att förändra
utan stress och normer
men liv".

Och vilket manifest för - livet!
2013-09-27

  petter rost
Din förmåga att se världen och skriva fram den är ogripbart stor. Just DET du ser, DE ORD du målar med, färgerna och tomrummen, kontraster och skuggor ger texten ett tvingande flöde, ångstladdat och vackert. Oj...
2013-09-25

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Vackert och sant
2013-09-23

    ej medlem längre
Bravissimo!
2013-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Amisan