Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen stor poesi, utan lite bitterhetsrim om morgonen. Vill inte vara politisk, men vissa dagar spiller det över när jag läser tidningen.


De tysta


Det är nog så lätt att leva

När du slipper höra en röst

Och veta att vad du än väljer

Så sätter du dig själv allra först


Det finns något kusligt märkligt

Hos den som inte finner några ord

Då träder förespråkarna hastigt in

De finns många av dem på vår jord


Det finns de som gärna axlar rollen

Som byggt sin makt genom att prata

De vet redan vad som är bäst för alla

Förmågan att lyssna lärde de sig hata


För det blir lätt så jobbigt när vi måste

Ta till oss alla andras känslor och ord

Det blir lättare när vi får övertyga

Politikerna tävlar om det på vår jord


Så du stämplar ut för dagen

Tar din hund på en promenad

Du säger när grannen frågar

Att din sjuka mor trots allt är glad


Du ryggar tillbaka när du ser blod

Det är fullkomligt enkel logik

Men avnjuter så gärna en köttbit

Utan att höra slaktrummets skrik


För dem som saknar förstånd

Kan vi tänka oss vara schysta

Så länge de deltar i våra program

Om de lovar sköta sig och vara tysta


Vidrigheten i tron att allt är bra

om inget hörs finns sen gamla tider

Det är mänsklighetens svagaste del

Sen undrar vi varför vi stundom lider




Bunden vers (Rim) av R Werner
Läst 387 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-08 08:18



Bookmark and Share


  Tino
Din text på minner om ett ordspråk om att "människan endast är god så länge hon inte förödmjukas" jag relaterar dina ord till den hypotesen. Bra förmedlat och reflekterat.
2013-09-26

  mare VIP
Media har lurat
oss i många år..
även politikerna
dom tjänar
lögnens Gud..
dax för folket
att vakna rejält
och se verkligheten..
och höja sin röst!!
den verkar inte bli bättre
nu händer saker
som kommer att påverka
våra barn och barnbarn...
jag säger: skrämmande!!
2013-09-15

  peter markurth
ja engagemang behövs
2013-09-09

  Michaela Dutius
Annorlunda text - engagerad - och genomskådande
2013-09-08
  > Nästa text
< Föregående

R Werner
R Werner