Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sätta ord på känslor så att verklighetens bild ska göra budskapet förstått och levande för att förstå innebörden


känslor beskrivna i liknekser

jag tycker om sådana personer som gör världen
till en bättre platts inte för att det behövs utan

för att det är rätt skillnaden där i så har det
gått på tok för långt för att det behövs göras

något hade man gjort det rätta i från början
så hade man inte behövt göra om det nu vad

än problemet består av hos den personen
som ångesten skriker sej påmind med ett

hjärta gråtande blod av sin smärta när kropp
och sinne inte har kontakt med själen och

harmoni det blir ett stycke kött med en
obalans efter vägen jag förstår inte dom

dom förstår inte mej men det är inte
så konstigt när jag aldrig fick lära mej

att det inte är fel i att ha rätt eller rätt fel
eller att det inte är rätt att ha fel men det

är just den insikten jag har kommit till nu
när jag har blivit äldre en vad jag var då

för bara igenom sej skälv kan man hitta felen
och göra dom till något bättre i denna värd

då man känner igen dom brister och fel
ifrån sej skälv långt inne i förnekelsen i

mörkret där endast ekot är min vän och jag
talar till ekot i mörkret men svarar bara i

halva meningar till en början blev jag arg
på ekot för jag inte förstog minna egna ord

i mörkret så jag ville ta bort ekot förevrigt
så jag satt knäpptyst till det blev olidligt

sen ropade jag och ekot svarade troget jag
blev så tacksam och jag finner en väg ut

och lämnar ekot i grottan för gott trodde
jag för när jag klättrade ut till solen så ser

jag bakom mej att det är något inte mitt
eko men min skugga som troget följer mej

hela vägen hem och när jag har stillat min
hunger så funderar jag på min aggretioner

i grottan för att jag inte förstog mitt eko
eko och hela vägen hem varför jag satt

instängd i en grotta i totalt märker men
jag kände mej aldrig ensam vare sej i

mörkret eller av skuggan på vägen hem
men jag såg det inte just då men nu förstår

jag och är tacksam för att det lilla gjorde
min värld till en bättre platts det finns

framför en det räcker inte att titta man
måste se det och så preses som ni som

läser vad jag skriver och gör min värd till
en bättre platts för mej i värden ni ser mej

igenom mina texter förmedlat från själen
märgen hjärtart känslorna och ut på

tangentbordet ni gör mej synlig på det sätt
att ni kanske känner igen er i liknande

känslor och situationer god natt sov gott verklighetens bild




Fri vers av den nakna poeten
Läst 321 gånger
Publicerad 2013-09-08 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten