Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dyster, vemodigt.


Höstens vemod

Jag minns när hösten kom,
hur kylan åter slog sina kalla klor i sommarens skapelser.

Trädet vars sommarkrona med tunga löv gav oss många stulna kyssar i sommarnattens värme.

Det står nu naket kallt,
lika naken som min själ inför höstens vemods vagga.

Minnet av kroppar i midsommarlek,
fastnar i höstens mörka skuggor.

Kom ta min hand och följ mig,
låt oss värma varandra i midvinternatt.

Tillsammans gör vi hettan till vår borg,
tänder elden som håller vinterns kyla stången.




Fri vers (Fri form) av Destikado VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-09 04:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Destikado
Destikado VIP