Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar, svammel, babbel.


Det som besegrar allt

 

 

 

 

du sa

att smärta

besegrar allt

 

men vet du inte

att det är inte ens nära

på att vara sant

 

visst är det så

att smärtan alltför ofta

misshandlar ensamma hjärtan

och visst kan det till slut nå en nivå

då man känner sig tom inuti

som om att man känt har dött

och begravits i ett kallt mörker

 

men jag kan inte förstå

hur du kan påstå

att smärta besegrar allt

för ingenting rår på

kärleken

 

för kärleken är både det vassaste svärdet

och den starkaste skölden

den förgör det mörkaste av mörker

besegrar demoner

och skyddar mot deras attacker

 

om du inte insett detta

då undrar jag

om du någonsin känt kärlek

på riktigt

 

och hur kan du säga

att smärta som gör en känslokall

är synonymt med frihet

för hur kan man leva

när man är en livlös robot

 

för utan förmågan att känna känslor

då blir livet dystert

som en regnbåge utan färger

som ett skämt utan skratt

 

det är ett fängelse

man är aldrig fri

när hjärtat är en tung sten

en bränd, sotsvart kolbit i bröstet

 

men när man är kär

du vet

så att det pirrar i själen

när hela ens väsen vibrerar

och är fylld av känslor

när man lever

och det känns som att man svävar på moln

det är då

man är fri på riktigt

 

fri att följa sitt hjärta

att kunna skratta och gråta

att kunna älska och bli älskad

 

men ingenting är perfekt

inte ens kärleken

för även om solen lyser starkt och klart på himlen

så finner skuggorna en

ibland

 

men tillsammans är man starkare

än när man är ensam

tillsammans finner man lösningar

tillsammans kämpar man

och armerade med kärleken

så kan man parera demonernas attacker med skölden

och hugga ner fanskapen med svärdet

 

så ge inte efter för smärtan

stäng den utanför

och kom ihåg att inget är så stort som kärleken

för den kommer inifrån

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-09-10 23:19



Bookmark and Share


  Elliinor
wow! Alltså du skriver verkligen om kärlek på ett sätt som ingen annan. Du får en att tro på kärlek. Så mycket att man blir avundsjuk på henne du skriver om. (om "hon" nu finns??)
2013-09-12

  Carina Bendix
BRAVO!!
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP