Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är som det är i den stora världen


Krig och elände

Miljöförstöring

Överbefolkning

Inte så mycket att göra åt

Ingen mening att falla ut i gråt

Så det är bara att inse att vi hela tiden bäddar

för våran egen undergång

när vi gör våra fantasier till verklighet

En jättestor Atombomb

Så vi får väl göra som Brian gjorde på korset

Bara skrattade lite åt det hela och stämma upp i en

glad liten sång

och blunda för det uppenbara

För nu är det ju för sent att dra tillbaka klockan

och få chansen att med världshistorien

få börja om

Börja om och göra rätt

Vilket inte ens det hade blivit lätt

Inte så länge det föds flera människor än vad det dör

på planeten

För på Jorden börjar det för alla varelser

att bli jätte trångt

Vilket man förstår om man är medveten...

Det är som det är i den stora världen!

Ken Cassel
11/9-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-11 20:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Nej, det är inte lätt att ställa allt tillrätta...men något måste man väl kunna göra?
2013-09-11

    ej medlem längre
Kloka ord som får mig att både skratta och göra mig orolig. Härlig text! Kramar från Vargen *L*
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel