Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gösta och hösten


Ur ett liv 9

 

En dag är sommaren på väg mot ett stup.

Det oåterkalleliga.
Sommargästerna har givit sig av.
Männen som lagar vägen brummar och kokar sin asfalt för fullt
och gässen övar sina streck över åkrarna.
Kläder och frukter packas i väskor och korgar.
Den morgonhungrige katten ser med tom blick hur gröten ätes upp av människorna
utan att han får något i sin skål, så suckar han och lägger sig mitt på golvet.
 
Sist av allt ska katten packas i kattrollyn.
På svängiga landsvägen gråter han och mår illa ur båda ändar
så därför kan han bara resa på fastande mage.
Men på slät motorväg och i hög fart är han förvånansvärt lugn
nästan grabbig
 
Vi kommunicerar fortlöpande med honom för att han ska vänja sig
hur man nu vänjer en nioårig huskatt vid 110 km i timman och åska i luften.
för 
regntunga skyar är bara förnamnet
svarta hängande akvarelldramor kommer över oss, och emot oss
 
Lars Lerin är det så här du menar? Det som får färgen att rinna och hänga?
 
Några timmar senare står en trött men stolt katt i tamburen, och stampar som en älg.
Hemma i sitt kungarike
Efter en kontrollrunda ligger han på sin favoritmatta och sover
 
På kvällen undersöker vi honom för fästingar som vanligt och hittar ett par stygga som tas bort
men tycker han är ovanligt trött och äter inget.
Då hittar vi en skada i vänster öga på ovanför iris, som ser ut som slagsmålskada.
Vi ordinerar en dags totalvila
 
Följande dag ägnas åt shopping och simträning på stadsbovis.
Ligger i bastun i simhallen tills håren på armarna hettar och glittrar.
(Jo det gör dom.)
Blundar och går in i en dröm.
Utanför är solen framme igen.
 
När nioåringen följande lunch sitter och äter kokt torsk spelar solen genom köksfönstrets glasmålning
och hela regnbågen brer ut sig över den glänsande svarta pälsen.
 
Kanske var hela sommaren en saga ?
 
Vem vet?





Prosa av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-12 12:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, kanske var allting en dröm till slut ...
2013-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP