Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härifrån och hit

Roller: Mannen
Kvinnan

En kvinna och en man i en bil, på en starkt upplyst scen, betraktar ett papper. Bortsett från bilen tom scen

Mannen:
Kallar du det där en karta? Du sa ju för fan att du skulle rita en karta.
sliter i ett papperet och vevar upprört med armarna, men lugnar sig snabbt och gömmer huvudet i händerna

Kvinnan:
Och det var just det jag gjorde
Håller triumferande upp pappret mot publiken. På pappret finns två ringar och däremellan ett streck.

Kvinnan:
Se inte så hjälplös ut, titta här istället. Den första ringen är vårt hem och den andra är stugan vi ska till, strecket är vägen vi ska åka. Härifrån och hit. Hur enkelt som helst.
Ser mycket nöjd ut medan hon med en inbillad penna sätter ett kryss på mitten av strecket.

Kvinnan:
Nu är vi precis här, det är jag förskräckligt säker på... tror jag... förresten ska du inte hetsa upp dig så där, det är verkligen inte bra för ditt hjärta.

Mannen:
lyfter blicken och tittar uppgivet på sin fru
Jag har älskat dig i många år, det ska gud veta, men just nu skulle jag vilja strypa dig ditt satans fruntimmer.
Kvinnan ger ifrån sig ett litet kvidande ljud varpå hon faller ihop. Mannen lutar sig fram för att höra om hon andas och känner efter puls, men konstaterar att kvinnan är död. Han snappar åt sig kartan, lägger den framför ratten och kör visslande vidare.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Hondjuret
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-15 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hondjuret
Hondjuret