Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten hyllning till Jens M och hans hål i väggen. Något ändrad 19/9


Kastello, Lissabon och åter

 

Duvorna gör sin volta

på den smala remsan trottoar

framför våra fötter

 

eftermiddag i den mörka

septembersolen mot Kastellos vägg

en annan dag regnet mot gatan

 

det nymalda kaffet doftar

ur den öppna dörren

till kaféets lilla inre

 

maskinens stilla surr

kaffefiltrets knack mot sumplådan

musik och svaga röster där inifrån

 

de två små nästan likadana borden

och de fem stolarna här ute

i stillsam oordning

 

utefter fönsterväggen

träbänken och krukans

dammiga lutande växt

 

Så mycket Lissabon vi kan få

utan att resa dit

och klättra upp för

 

Poço da Cidade

till Rua da Barrocca

korsningen där

 

kvarterets lilla hjärta

får sitt blod ur

Bairro Altos vener

 

och pumpar ut det igen

i Höga Stadens

myllrande kropp

 

Det enda som gör att jag inte är där

är den lilla kupan bagaçeira

med blå rand runt magen

 

till den perfekta macchiaton

på Kastello i den mörka

septembersolens regn




Fri vers av petter rost
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-09-16 22:42



Bookmark and Share


  Angel of love
Låter som ett fantastiskt mysigt ställe.
2013-09-16
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost