Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är den dagen då du fyller sextiofem år


som det är meningen att du ska börja leva

Få din frihet och kunna göra lite vad du vill

med ditt liv

Sluta upp och knega

Få din pension

Att äntligen kunna försöka göra alla dina

drömmar sanna

Det värsta är att den dagen du fyller sextiofem år

är den dagen då du typ bara har tjugo år

kvar att leva fullt ut

Då du förhoppningsvis fortfarande orkar att ta tag

i saker och ting

Ända tills den dagen du blir åttiofem år gammal

För sen är kroppen din som oftast helt slut

av allt knegande under årens lopp

Och det är då som du kommer att komma att tänka

på några minnen ifrån när du

var riktigt liten

Och ju mer som du tänker på dessa minnen

så kommer de till slut att få dig att känna

som om dessa minnen bara hände igår

Och det är då som du kommer att fatta och förstå

att vad fan, vad fort åren bara går

Har gått

Och att ditt liv inte var så speciellt långt ändå

Kort och gott?!

Inte mycket mer eller längre än en fis i rymden

i alla fall...

Det är den dagen då du fyller sextiofem år

som det är meningen att du

ska börja leva!

Ken Cassel
17/9-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-17 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel