Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det ensamma lidandet är en människa







lidandet
är i grunden ensamhet
det behöver inga andra namn
vi skapar dem som moteld

vi döper ensamheten till olika namn
för vi tror att ord upplöser smärta

jag är i den sk vårdens tjänst
så jag vet det är lögn

lidandet
är i grunden ensamhet
en abstrakt formel
på en människa
vi inte vill lämna

en riktig
äkta människa
som gav oss
det enda hon kände till

utan detta motstånd
vi kallar ensamhet
vore vi moderlösa




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-17 19:53



Bookmark and Share


  agneta pichler
ensamhet är ofta det stora lidandet
där håller jag med

men varför söker vi ensamhet??
2013-09-17

    ej medlem längre
det låter trevligt att höra att till och med de inom vården kommer till slutsatsen att lidandet egentligen endast är ensamhet. det känns lite väl naivt.
2013-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP