Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diamanter i smutsen

Och vi maskrosbarn
som aldrig klarade skolan
som kom bakfulla till kyrkan

Vi som fann diamanter
i smutsen
som såg syner
hörde röster

vi vilda
som försökte gå på regnbågen
som trodde lyckan
fanns i en pipa

Vi som bar på en hemlig sorg
ett kors av sten
nära våra hjärtan

Vi som sprang längs gatorna
skrattade som hyenor

Vi som hoppade av
i jakt på nåt bättre
som hade musiken
skulle aldrig bli gamla

Vi som växte upp
till ölprinsar och pillerprinsessor
av ett underligt släkte
Vi som fann diamanter i smutsen
sökte oss dit
där det alltid var öppet...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 899 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2013-09-18 09:22



Bookmark and Share


  Berth
En mycket fin och tänkvärd dikt.
Ursäkta min okunskap men vad menar du med DD människa på din sida?
2015-01-31

  Mr. Mallory
Igenkänningsfaktor; hög
Mycket fint skrivet!
2014-10-19

  KattenKin VIP
Stort GRATTIS till guldstjärnan!

Alla dina dikter har guldstatus enligt mig, så detta var fint! :)
2013-10-10

  Yrre VIP
Berör denna texten!
2013-10-10

  Nina.H
Älskar den här texten.. den är
otroligt bra!
"Vi vilda som försökte gå på
regnbågen" ..där fångar du
känslan..
Gratulerar till guldstjärnan för
denna gulddikt!
2013-10-10

    Silverbjer
Du levererar som ALLTID!
Melankolisk skönhet <3
2013-09-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken diamant! Den beskriver en av mina bröders uppväxt och ungdom på kornet! Han är tyvärr fortfarande en hasch- och ölprins.
2013-09-18

  KattenKin VIP
Så oerhört vackert. Jag är fullkomligt beroende av dina ord, din tolkning av de trasigas färd som irrbloss. Tusen tack för denna diamant! :)
2013-09-18

    ej medlem längre
Och nu skriver du om diamanter...
2013-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman