Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hösten som skördens tid, och minnenas, tagna vägar och otagna, alla berättelser man har varit med om, hemkomster och bortkomster


Summeringar på skånes och vänskapens konton



Du
du lärde mig göra vildgäss
vi satt på donkan
i helsingborg
och drog med våra sugrör
upp och ner i läskmuggarnas hål
och vad jag skrattade
jag trodde att alla skåningar skulle göra vildgäss
 barnen tittade generat

Det
var året jag provade på skåne
med lång och ständig halka
med regnet på tvären
och fodrade skinntumvantar
det kattlösa året
året jag fick en tandbrygga
och en hallonröd trolly

Vänskap
gör nånting vidgande med hjärtat
drar ut det på bredden kanske
medans Sverige drogs  ut på längden
Buss blev ett brummigt ord
Filbyter ett motell med nostalgi och bambapotatis

småland blev en långdragen skog

och skåne
det luktade gris en hel sommar

vi härmade strutsar
och vi gjorde grispromenader





Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-18 11:49



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Och Skåne luktade gris!? Haha!
Du missade säkert många andra angenämare dofter.
Saltdränkta stränder, nyplöjd mylla, böljande rapsfält och mycket annat.
Du måste göra ett nytt besök och upptäcka allt det fina i Skånes natur!
2013-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP