Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodspengar

 

räkna de stunder
blott

 

*

 

Mellan tidskraven
den högt karriäristiskt skattade alertheten med föredöme
i ena handen
och den moraliskt allmänt giltiga sundheten
att vara tålamodstolerant
i den andra

balanserar idiotins förespråkare för fördomar
i sin egen dödsdans avarts baktakt

med konstaterandet:

"Det borde du ha förstått!"

 

*

jovisst förstås det och
den dagen du sitter i din gungstol

gunga hit

räkna då dina glada omgivningars tacksamhet på din ena hands cellminneskänsla

gunga dit


och dina blodspengar med den andra

kliv sen ur och 
gå igenom

 

kom så kom

så ska vi ta och balansera kontot
du och jag

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-19 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri