Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
brunnen har sinat


vattennöd

så plötsligt
så hör jag

det ljud
som alltid
skapar problem

hydroforpumpen
stänger inte av

ner i källaren
bryter strömmen

innan motorskyddet
går in

ut igen
lyfter brunnslocket

ser den torra
stensättningen

en vattenspegel
långt nere

gemenskapen
med södra Afrikas folk

är inte så långt
borta

längtan efter
regn




Fri vers av tom boreland
Läst 621 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2013-09-20 07:13

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  HelenaW
Vatten, denna ständiga oro.. För lite vatten, tjälade vattenledningar... Du förmedlar känslan av vardagen så man hör pumpen som går i tomma..
2013-10-03

  Nina.H
Tänkvärt och bra skrivet!
2013-09-20

  Blåbäret
och här är det klass 1 varning pga regnet och dess flöden
2013-09-20

  Stefan Höglund
Hej Tom. Tror att du blir bönhörd.
2013-09-20
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland