Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rakt in i mig


Alla dessa milda ord,
sammansatta meningar,
som flödar emot mig i en strid ström.

Går rakt igenom min hud,
borrar sig in i mitt kött
och slukar mitt motstånd.

Vad tvingas jag att stävja,
för att vistas i ditt rum?
Vad måste jag ta emot,
för att du ska utstå mig?

Jag slukar dig hel,
dina ord
som faller sönder
och ruttnar i min mörka jord.

Jag måste döda mig,
för att ta emot dig.




Fri vers av Hedda
Läst 368 gånger
Publicerad 2006-03-08 18:35



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
självhat...en stark makt...kanske ömsesidig, kanske inte
2006-04-20

  Rublev
Vilken ångest och mörk insikt som diktjaget uttrycker. Ser för min inre syn en kluven själ, som kämpar för sitt liv omgiven av vilda skummande vågor, och under ytan försöker starka strömmar att dra ner henne...

Var skiljer förnuft och dårskap åt?
Var går skiljelinjen mellan död och liv?
Och går det att balansera på svärdseggen?
Går det att vara levande bland de döda, eller död bland de levande...
.
2006-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Hedda