Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstmörker och en blockad i mitt bröst

 

 

höstmörkret är det mörkaste mörker

tänker jag när jag tittar ut

genom mina smutsiga ungkarlsfönster

 

fredagkväll

balkongdörren står öppen

jag hör gap och skrik från gatan

och det dånar musik blandat med skratt från grannen

 

jag steker ett par ägg på spisen

och dansar med i musiken

drömmer mig bort

långt, långt bort

 

sätter mig vid datorn

fingrarna vilar stilla på mina tangenter

tankarna tänker

och blicken stirrar tomt in i skärmen

 

det är så många känslor jag känner

just nu

men jag har en blockad i mitt bröst

det tar liksom bara stopp

som ett rödljus

kärleken väntar på grönt

men det slår aldrig om

 

höstens mörker tar sig in i lägenheten

det är kallt

jag fryser

på mitt bord brinner ett ljus

 

jag tänker tankar som värmer

men samma tankar skrämmer

och jag vet inte vad jag ska ta mig till

 

ljuset har snart brunnit ut

och jag är osäker

på om jag ska tända ett nytt

eller låta mig slukas av detta mörker

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-09-20 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina ord lyfts fram ur mörkret, underbara att läsa.
2013-10-10

  Micky
Sista stycket avslutade texten så himla bra. Perfektion!
2013-10-01

  Carina Bendix
Du skriver väldigt bra. Djupt men samtidigt enkelt och lättläst om ämnen som berör. Mycket stark och berörande text från ett varmt, känsligt hjärta.
2013-09-21

    ej medlem längre
Höstmörker är tungt att ta sig igenom. Bra rubrik på texten.
2013-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP