Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självförråd

 

Rota aldrig genom din vind

Du hittar saker du inte vill minnas

 

 

 

Nej jag trivs bättre här

Håll mig sällskap i hotellbaren

Bara prata så jag slipper mina tankar

Jag vill inte veta vem jag var, vad jag kände

...

Vad sa du, nya tapeter i hallen eller mörkt trägolv?

....

                                                                           Javisst det finns polska svartjobbare

 

Men det är Katarina som tittar på mig

Från en skolkatalog `95

Hur hittade hon mig här?

Har inte vi lämnat varann ifred, en gång för alla

...

Gemensamt matkonto och Mat.se

...

Livspusslet, effektivisera varadgen, gör livet enklare

 

Får aldrig den ro ni andra har

Jag hade nog inte kunnat hantera den heller å andra sidan

Jag slutar egentligen aldrig vara konstnären, Egot

Ge mig ett intryck och jag följer den vägen till dess ände

...

Klart vi ska ha stort köksbord för trevliga bjudningar

...

Vårt hem ska bli våra vänners självklara afterworkalternativ

 

Kan inte låta bli de tankegångarna igen

                             Men den vägen är farlig, vacker och vild

Ett huvud i himlen och vart jag skulle gå

Det var en annan morgon men jag har varit där förut

- Sen har jag funderat på det där med bilpool

- Jag var på vinden igår och rotade

- Va bra, slängde du en massa då, för vi behöver utrymme

- Nej men jag återvände till mig själv

 

 

 

Jag tog fram telefonen sen och googlade Katarina, hon bor kvar i stan

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av theperna
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-21 02:05



Bookmark and Share


  Tino
Vilken häftig text, skapad av en intressant konstnär.
Imponerande och stark, du får till det riktigt riktigt bra.
2013-09-27

  lodjuret/seglare VIP
Katarina vet man var man har. Ibland är det bra också. En text som rymmer eko'r, såväl ro som o'ro. Vad man inte har i benen får man ha på loftet, var det inte så?
2013-09-21

  Femme
En fri själ men en anings önskan om få vara som de andra..
Du skriver det så underbart!
2013-09-21

  R Werner
Herregud, här finns mycket att relatera till. Det schizofrena livet om vad som kunde ha varit ett alternativt liv och det andra som rullar på standard-spår. Hur man plötsligt kan bli helt tagen av en situation, den tar över alla sinnen och man följer den instinktivt (Ge mig ett intryck och jag följer den vägen till dess ände). Jag står upp och applåderar. Riktigt bra.
2013-09-21
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna