Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odyssé med svalorna

 

Ståtliga berg i förgrunden 

insvepta i solbelysta moln

Luften skälvande av värme

genomborrad av svalors

hängivna sång 

 

Ur anden min själ separerad

Ett ögonblick som varar en evighet

Slår följe med fåglarna

och inför det storslagna

hyser jag en djup pietet

 

Överger tidens gilla gång

Evakuerar rummet 

Undgår spegeln det gör ont 

att spegla sig i

och får frid i sinnet

 

Först nu i efterhand inser jag 

att i den sällsynt unika stund

det var då jag tillfälligt

hade fångat en droppe sällhet

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-09-23 12:48



Bookmark and Share


  Siggesdotter
En stark text som vidrör det djupaste
inom...
2013-09-27

    Birgersdotter VIP
vackert
2013-09-24

  Lars Hedlin
Så fint;)
2013-09-24

  anathema VIP
Fina rader. Slutet är fantastiskt, och väcker såväl vemod som frid. Mångbottnat.
2013-09-24

  Eva Helene VIP
Så vackert och insiktsfullt, i vördnad skrivet.
2013-09-23

  issac.a.m
Underbart..
2013-09-23

  Katinka VIP
Det är njutningsfullt att läsa ditt poetiska språk. Fint!
2013-09-23

    ADI Nehlin
vackert och berörande ...
2013-09-23

  ResenärGenomLivet VIP
Tillbakablickar kan förklara mycket...fin dikt...
2013-09-23

    ej medlem längre
Tycker om dina ord...väldigt mycket.
2013-09-23

  Palett
När man ser tillbaka kan insikten komma............ Så fin text !
2013-09-23

    ej medlem längre
Evigt sann sista strof.
2013-09-23

  Nina.H
Vilket fint ögonblick, en härlig
känsla du beskriver så väl!
2013-09-23

    ej medlem längre
Ett ögonblicks tankeflykt. Vackert skrivet,
2013-09-23

  Quasimodo
Skapar en känsla av flykt, både inifrån och ut som utifrån och in i en resa för rening.
2013-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP