Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstlöv

Sitter och ser ut genom ett dimhöljt fönster,
att hösten på marken gör olika mönster

jag ser hur ett lönnlöv flyr i vinden som en fågelunge,
för att sekunden senare landa mjukt i en skogsdunge

där blev det liggande alldeles still som de döda,
för att senare genom maskar hjälpa markens gröda

kanske blir det näring åt tallkottens frö,
som jag i går såg ekorren runt sig strö

det är det här som gör våran planet så unik,
att den enes död blir den andres fik




Bunden vers (Rim) av Jostein Solbrekke
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-25 09:57



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Jättefint! :D)
2013-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Jostein Solbrekke
Jostein Solbrekke