Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

läsa dig

1.

varje gång någon vidrör mig så fryser jag
barriär mot barriär (din hud min hud)

jag hatar mig själv lite mer för varje dag
mitt hjärta på asfalten (blått rött blått rött blått rött)

ensamhet är nog den största folksjukdomen idag
självvalt eller påtvingat (vilka broar har du bränt?)

jag äter frukost och världen går i bitar under mina fötter

2.

jag hoppas att jag någon dag kommer möta någon som värker lika mycket i själen som jag
jag hoppas att den personen skär upp mig och lär sig hur mina ben sitter ihop

tunnelseende och självupptagenhet
två av mina bästa egenskaper

3.

(du grät för att en hund blev påkörd och din mamma sa att du var svag)
(din största dröm är att bli pilot för att det bästa sättet att dö vore att krascha från himmelen)
(du klippte ditt hår förra veckan för att någon sa att du såg ut som en hora)
(du somnar halvvägs igenom varje film vi ser)
(du luktar vanilj och tapetklister)
(när du sover ligger du på sidan och kramar kudden för att du känner dig lite mindre ensam då och då kanske mardrömmarna tar slut)

”vilken är din favoritfärg?”
”grön”

4.

jag vet inte vem jag är längre
men jag kan räkna upp 34 av USAs 51 stater och jag kan ta roten ur fyra




Fri vers av Munken
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-25 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Munken