Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mormors källarkull inspirerade


källargubbe

 

hur många gånger

förklara en sak som inte behöver förklaras
(bara för att veta att det är gjort)

varför då ens en andra gång

 

 

jag försvarar inte mitt liv inför livet självt

verkar absurdt

 

verkar mer överbeskydd av sig själv

verkar behovsstyrt av kontroll

 

eller en indirekt manipulering att kontrollera andra genom sin egen självkontroll

låsa dörren och jobba bakom

 

'stör ej'

 

okey

så klart det är ointressant

då med en sån grej

 

*

 

vi har bara två rädslor per instinkt

fall och höga ljud

 

tips

sitt på golvet och sätt i hörselpropparna

 

 

så kavar vi oss vidare över parketten

ser vem som förstår den andra bäst

 

 

annars möts vi i källaren

bland fula gubbar troll och mögliga potatisar

kanske vi möter en råtta

 

kanske en get

vem vet

 

 

medan hunden nyser av upprört damm

kan vad som helst titta fram

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 111 gånger
Publicerad 2013-09-27 02:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri